Studiu de caz

Mobila sufragerie (living): MDF

Nevoia clientului

Clientul a aflat despre serviciile oferite de RMStudio de la o cunostinta si ne-a sunat pentru a discuta o posibila solutie de reorganizare a spatiului dintr-o sufragerie. Familia avea deja personalizata bucataria si un dormitor, insa nu erau multumiti de raportul pret-calitate; asadar asteptarile erau mari. Sufrageria era proaspat zugravita, cu parchetul si corpurile de iluminat montate. Solutia de mobilier trebuia sa serveasca nevoilor unui living, dar in acelasi timp spatiul trebuia optimizat astfel incat aici sa se poata si servi masa. Clientul dorea incorporarea in acest spatiu a unei canapele si a unui televizor pe care deja le achizitionase.

Propunerile noastre

In urma unei discutii fata in fata cu clientul si a masuratorilor facute la fata locului, a fost realizata prima schita. O prima solutie a fost prezentata clientului si a urmat inca o discutie cu acesta. Nevoia de a combate impresia de prea mult spatiu gol a dus la marirea suprafatei mesei si la repozitionarea acesteia. Initial se dorea ca mobila de sufragerie sa fie in totalitate din PAL, apoi, la propunerea noastra, clientul a acceptat ca aceasta sa aiba incorporate si piese din MDF si sticla mata. Pe parcursul a mai multe intalniri s-a conceput solutia finala. Au urmat discutiile legate de cromatica ambientului. Clientul isi dorea ca aceasta sa fie dominata de maro inchis, culoarea dorita initial pentru mobila, dar tinand cont de culoarea zugravelii, am decis impreuna schimbarea culorii lemnului in par salbatic.

Solutia oferita

Dupa stabilirea tuturor detaliilor - material, culoare, sisteme (manere, sine, balamale), pret si termen de livrare - s-a semnat contractul si a fost incasat avansul. Proiectul a trecut in faza de executie: au fost comandate materialele de la furnizori; au fost trimise la taiat; au fost asamblate, finisate si li s-au montat accesorile. Mobilierul terminat a fost asamblat in atelier pentru verificare si corectare, dupa care a fost demontat si livrat la domiciliul clientului. Aici a fost asamblat din nou si montat in spatiul pentru care a fost proiectat si s-au facut ultimele finisaje.

"Am ajuns să apelez la RMStudio prin intermediul unor cunoștințe care mi i-au recomandat. Sunt foarte mulțumit de lucrarea pe care mi-au făcut-o și mai ales de raportul calitate-preț. Mai mult de atât, și prietenii care mi-au călcat pragul mi-au admirat sufrageria.
N-am avut o schița sau o idee de cum voiam să arate, însă mă gândisem la o culoare. RMStudio m-a sfătuit să o schimbăm deoarece nu se potrivește cu încăperea și nici cu atmosfera. Așadar, ei mi-au recomandat atât culoarea cât și designul. Le-am spus cam ce aș vrea, iar ei mi-au adaptat dorința ideilor lor. Au mai adaugat un geam, un alt tip de material și a ieșit o treabă foarte bună.
Nu am nimic de reproșat, ba dimpotrivă. Mai am încă un dormitor pe care vreau să-l mobilez și deja am vorbit cu RMStudio să-l facă tot ei. Bucătăria și un alt dormitor le-am făcut cu altcineva și abia apoi am aflat de RMStudio. Voi merge pe mâna lor în continuare."


~ Dl. Alexandru