Studiu de caz

Mobilier de bucatarie 2: PAL & fronturi lemn masiv

Nevoia clientului

Proiectul a inceput prin stabilirea contactului cu clientul. Acesta, afland despre serviciile oferite de la o cunostinta, ne-a sunat pentru a discuta o posibila solutie de reorganizare a spatiului din bucatarie.
La momentul respectiv, mobilierul de bucatarie era destul de vechi si nu deservea in mod optim nevoia acestuia. Majoritatea mobilierului din apartament era din lemn masiv, asadar doamna a dorit ca si mobilierul de bucatarie sa fie din lemn masiv sau sa aiba fronturi din lemn masiv. Datorita timpului indelungat alocat pentru gatit, se dorea pastrarea aragazului masiv cu sase ochiuri si hota performanta. Era vorba in speta de organizarea unei bucatarii: se dorea inlocuirea vechii bucatarii, necorespunzator compartimentata, cu un un spatiu bine compartimentat si placut in acelasi timp, avand in vedere timpul care se petrecea in acel loc de intreaga familie.

Propunerile noastre

Masuratorile la fata locului si o discutie fata in fata cu clientul au inceput sa contureze solutia. La realizarea primei schite s-a constatat nevoia schimbarii intregului ansamblu si repozitionarea frigiderului, din cauza spatiului restrans dat de masca din perete. Tinand cont de aerul rustic pe care clientul il dorea, i-am recomandat acestuia manere ceramice si schimbarea sticlei mate cu un vitraliu facut la comanda la o fabrica specializata din Timisoara, care sa copieze tiparul manerelor. O prima solutie posibila a fost prezentata clientului si a urmat inca o discutie cu acesta. Clientului i s-au prezentat si explicat aspectele tehnice si a fost consiliat intru realizarea unui ambient cat mai placut, care sa nu fie doar functional, ci si extrem de placut. Prima solutie care partial a fost respinsa din cauza pozitionarii aragazului si a corpului care incorpora hota, corp cu care clientul nu a fost de acord. Pe parcursul catorva intalniri, impreuna s-a conceput solutia finala. Odata schita realizata, a mai avut loc inca o intalnire in care s-a discutat o solutie cromatica pentru intreg ambientul.

Solutia oferita

Dupa stabilirea tuturor detaliilor - material, culoare, sisteme (manere, sine, balamale), pret si termen de livrare - s-a semnat contractul si a fost incasat avansul. Proiectul a trecut in faza de executie: au fost comandate materialele de la furnizori; au fost trimise la taiat; au fost asamblate, finisate si li s-au montat accesoriile. Mobilierul terminat a fost asamblat in atelier pentru verificare si corectare, dupa care a fost demontat si livrat la domiciliul clientului. Aici a fost asamblat din nou si montat in spatiul pentru care a fost proiectat si s-au facut ultimele finisaje.
"Când epuizasem deja toate magazinele de mobilă și când n-am mai putut apela la cei care ne-au mai făcut mobilă pentru alte camere deoarece s-au reprofilat, a trebuit să găsim o variantă.
Am apelat la RMStudio în urma unei recomandări. O altă clientă, care a fost foarte mulțumită de mobila ei, ni i-a recomandat și nouă. În apartamentul nostru, mobila nu putea fi decât una făcută la comandă, pentru că noi am vrut mai multe corpuri, ca să încapă și cărțile și aparatele, să putem câștiga spațiu prețios. Aveam nevoie de cineva care să fie și profesionist și om de cuvânt, ceea ce oamenii de la RMStudio chiar sunt.
Ne-am dus cu dimensiunile și rezultatul a fost mai mult ideea lor. Asta mi-a plăcut foarte mult pentru că dumnealor au știut foarte bine cum să-și prezinte marfa. Ne-au cerut dimensiunile, ne-au făcut un desen și totul s-a bazat pe o colaborare. Am rămas foarte plăcut impresionați, pentru că, după ce-am încercat la alte firme, RMStudio au fost alegerea cea mai bună.
Am apreciat foarte mult că au știut cum să se poarte cu clienții lor, și, ce e cel mai important, au respectat tot ce-au promis.
Au venit la noi, au luat dimensiunile exacte și noi le-am spus cam ce ne dorim. Au fost și lucruri pe care noi le voiam, însă ne-au spus că nu vor arăta prea bine, dar au găsit soluții salvatoare.
Ne-a plăcut că au respectat termenele exact, s-au organizat foarte bine și la data la care ne-au spus că va fi gata, atunci a și fost gata.
Deși nu am cumpărat electrocasnicele de la RMStudio, ne-au sfătuit și în sensul acesta."


~ Dna. Tomici